Om oss

OM OSS

Hundehjelpen Glasø sin historie

Jeg, Maren, har vokst opp med dalmatiner, og har alltid elsket hunder. Da jeg fikk min første helt egne hund, tok jeg en del kurs hos forskjellige hundeskoler. Jeg ble tilbudt jobb hos den ene hundeskolen jeg tok kurs hos, og hev meg rundt og startet på en instruktørutdannelse, både for å selv kunne holde kurs, men også spesielt for å heve kunnskapsnivået mitt for å kunne bruke det på egne hunder.


Plutselig valgte jeg å starte eget, hvor Amalie også ønsket å ta del. Vi ville starte et tilbud hvor hvem som helst kunne komme og få hjelp med hunden sin, uansett hva man trenger hjelp med. Et sted med takhøyde, forståelse og aksept. Et tilbud hvor både mennesker og hunder blir sett og satt pris på, hvor det fokuseres på ressursene som bor i hunden. Et tilbud som følger forskningen, og kun tilbyr moderne treningsmetoder. Vi vil også være et tilbud hvor du får "alt på ett sted" - både kurs, privattimer, hundepass, hundelufting, aktiviteter og god oppfølging. Slik ble Hundehjelpen født. Kort tid etter vi lanserte i januar, ønsket både Ida og Hans-Petter å ta del. Vi er da fire stykker i teamet. 


All trening vi gjør er begrunnet i vitenskap. Dette medfører at vi trener belønningsbasert. Samarbeid mellom hund og eier er hovedfokuset i alt vi gjør, og alt vi gjør er fryktfritt.kontakt@hundehjelpen.no

+47 411 20 884

Maren Helene Glasø

Amalie Sæterhagen

Amalie er assistent på hundeskolen, som innebærer at hun hjelper til på kurs, privattimer og lignende. Hun kan også arrangere aktiviteter. Amalie er itillegg hundepasser og hundelufter. Hun har tatt trinn 1 og 2 av Innlandet Hundesenter sin instruktørutdannelse. Amalie er interessert i mye innen hundetrening, og prøver stadig nye ting. Ulike former for søk, trekk og kløv er noe hun finner ekstra interessant. Hun er utdannet barnevernspedagog, og jobber også med det til vanlig. Amalie har også tatt introkurs i dyreassisterte intervensjoner på NMBU. Amalie bor på Rena, i Åmot kommune i Innlandet. Der bor hun sammen med samboer Herman.


amalie@hundehjelpen.no

Maren er grunnlegger og daglig leder av Hundehjelpen. Hun er i tillegg instruktør på hundeskolen, som innebærer at hun holder kurs, privattimer og aktiviteter. Hun er også hundepasser og hundelufter. Maren har fullført instruktørutdannelsen hos Innlandet Hundesenter. Hun har også tatt flere kurs innen hundetrening og atferd, blant annet atferdsbiologi, læringsteori, atferdsproblemer, ulike sporkurs og en rekke hverdagskurs, for å nevne noen. Maren er spesielt opptatt av "hverdagshunden" og læringsteori. Hun har også en bachelor innen helse fra OsloMet, studerer for øyeblikket en bachelor innen ledelse på Høyskolen Innlandet og har tatt introkurs i dyreassisterte intervensjoner på NMBU. Ved siden av å drive Hundehjelpen, jobber Maren som miljøterapeut innen barnevern. Hun bor på Rena, i Åmot kommune i Innlandet, med samboer Ole. Hun tilbringer riktignok mye tid i Asker kommune, i barndomshjemmet.


maren@hundehjelpen.no

Ida Marie Kensland

Ida er instruktør på hundeskolen, som innebærer at hun holder kurs, privattimer og aktiviteter. Ida er itillegg hundepasser og hundelufter. Ida har fullført instruktørutdannelsen hos Lundqvist Hundeskole. Hun er vår helt egne "språkekspert" og holder alle våre kurs i hundens språk og signaler. Hun holder også ulike hverdagskurs. Hun jobber til vanlig på skole, men er også utdannet kokk. Hun bor på Roa, i Lunner kommune i Viken. Der bor hun med sin lille familie - Patrik og datteren deres.


ida@hundehjelpen.no

Hans-Petter Sønsthagen

Hans-Petter er instruktør på hundeskolen, som innebærer at han kan holde kurs, privattimer og lignende. Han kan også arrangere aktiviteter. Hans-Petter er itillegg hundepasser og hundelufter. Han har fullført utdanningen som hundeinstruktør hos Lundqvist Hundeskole. Hans-Petter er spesielt interessert i nosework. Han jobber til vanlig som togleder. Hans-Petter bor i Slemmestad, i Asker kommune i Viken. Der bor han med familien sin - Solveig og deres to barn.


hans-petter@hundehjelpen.no

VÅRE HUNDER

Enten du bestiller kurs, privattimer, hundepass, hundelufting, andre aktiviteter eller bare møter oss på gata, er sannsynligheten stor for at du treffer på våre hunder. Hundene våre brukes mye i vårt arbeid.

THILDE

Maren sin hund

Thilde er en dalmatiner, født 20.07.2018. Thilde er omplasseringshund, og flyttet inn hos Maren sommeren 2022. Thilde er en kosegris.

BOB

Hans-Petter sin hund

Bob en en australsk gjeterhund, født 25.05.2021. Han trenes i nosework, og har bestått luktgjenkjenningstest LGT1 og konkurrerer i grenen.

ROBIN

Amalie sin hund

Robin er en irsk setter, født 07.05.2023 Han trenes til å bli jakthund, og får prøve seg på masse andre morsomme aktiviteter.

ARA

Ida sin hund

Ara er en langhåret dvergdachs, født 10.05.2020. Ara beskrives av Ida som en innpåsliten pølse. Hun trenes på blodspor.

ALEX

Amalie sin hund

Alex er en schæferhund, født 03.01.2021. Amalie og Alex har trent mye på søk, og Alex har tidligere sertifisering som ID hund. Han får prøve seg på en rekke ulike aktiviteter.

TIL MINNE OM HELMER

Helmer gikk bort februar 2024, bare 3 år og 10 måneder gammel. Helmer var hele grunnen til Maren sitt engasjement rundt hundetrening, og han er grunnen til at Hundehjelpen ble til. Helmer var en allsidig fyr, som ofte var med på kurs og privattimer, siden han var så fin å trene med for andre. Maren har mistet sin bestevenn og vi i Hundehjelpen har mistet en kollega. Han blir dypt savnet <3

TIL MINNE OM BETTY

Betty var en langhåret dvergdachs. Hun var en omplasseringshund, og flyttet inn hos Ida november 2018. Hun gikk dessverre bort sommeren 2023. Hun vil bli dypt savnet <3

Verdt å vite

Hundehjelpen er godkjent av PROhundguidensom er en organisasjon hvor du kan søke opp hundetjenester som er kvalitetssikret gjennom godkjenningstester. Alle hundetjenester som er godkjent hos PROhundguiden har forpliktet seg til å følge PROhundguidens krav om kompetanse og moderne etisk syn på hundehold.

Vi er godkjent av Hunomhund. Dette betyr at vi kan bruke arbeidet til atferdsbiolog Emma M. Garlant, fordi vi er medlem av hunomhund kollega team, i tillegg til at vi er på Emma sin liste over godkjente belønningsbaserte hundetrenere.

Instruktør Maren er utdannet og sertifisert hundeinstruktør gjennom Innlandet Hundesenter. Assistent Amalie har fullført trinn 1 - innføring i hundens språk og atferd, og trinn 2 - hundens språk og atferd i praksis. 

Instruktør Ida er utdannet og sertifisert hundeinstruktør gjennom Lundqvist Hundeskole. Assistent Hans-Petter har fullført utdanningen som hundetrener, og er snart ferdig utdannet instruktør også.

Hundehjelpen er i samarbeid med Potespor Hundetjenester. Potespor er en aktør som tilbyr hundepass og lufting, som nå også starter med kursdrift i samarbeid med oss. Potespor består av Karianne og Malin.